3 years ago 5 shares
by lsdalka_mousias


Η κρίση στον ανδρικό τύπο και τη χώρα μάς στέρησε μερικά δεκάδες εξώφυλλα της Χριστίνας. Επανορθώνουμε με μια συνέντευξη όπως παλιά. Ιδού λοιπόν τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα μιας γυναίκας αμαρτία.

 

zafeiriou_c

 

Το πρώτο πράγμα που είπα στην Χριστίνα πριν από 5 χρόνια, όταν είχε περάσει την πόρτα του MAX για την πρώτη της επαγγελματική φωτογράφηση, ήταν ότι δεν έχει το σωματότυπο για να κάνει modeling αλλά ότι έχει ακριβώς το σώμα που ζητούν τα ανδρικά περιοδικά, οι εταιρείες εσωρούχων/μαγιό για τους καταλόγους τους και οι ανδρικές φαντασιώσεις. Το τελευταίο απέφυγα να το πω. Και της έδωσα την συμβουλή να συνεχίσει τις σπουδές της στο σχέδιο ρούχου.

Πέντε χρόνια αργότερα, όταν την συνάντησα στο σπίτι της στη Βούλα, μπορώ να πω τουλάχιστον χαρούμενα ότι ακολούθησε αυτή την συμβουλή. Αυτή τη στιγμή δημιουργεί τη δική της κολεξιόν ρούχων και έχει βάλει στο παλμαρέ της μερικές δεκάδες φωτογραφήσεις με μαγιό και εσώρουχα. Γιατί δεν έχεις δει καμία από αυτές τις φωτογραφήσεις; Πολύ απλά γιατί ανδρικά περιοδικά έχουν πεθάνει και μαζί τους και αυτό το lifestyle που ζητούσε απεγνωσμένα τέτοιες φωτογραφήσεις. Αλλά ας μην ξαναπούμε ότι το γυμνό έχει πεθάνει.

Η Χριστίνα Ζαφειρίου είναι η χαμένη ευκαιρία του ανδρικού lifestyle για το sex symbol της τελευταίας δεκαετίας.

 

10014614_10151975808594117_1023753870_n

 

Γιατί σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, είναι το δικό της όνομα που θα φιγουράριζε στα εξώφυλλα και τα μεσημεριανά. Όπως κάποτε έπαιζαν τα ονόματα της Όλγας Φαρμάκη, της Σάσας Μπάστα, της Εύας Λάσκαρη και όλων εκείνων των γυναικών που χάραξαν τα 00s μακριά από τις πασαρέλες αλλά κοντά στην καρδιά των ανδρών.

Γι’ αυτό αποφάσισα με την Χριστίνα να κάνουμε μία συνέντευξη σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Σαν να της έκανα μια συνέντευξη για ένα περιοδικό των 00s. Και ποιο concept συνέντευξης είναι το πλέον πολυπαιγμένο για εκείνη τη δεκαετία, αυτό θα παίξουμε και εδώ. Για να έχουμε τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της Χριστίνα Ζαφειρίου.

Το θανάσιμο αμάρτημα της οκνηρίας

11054473_451648154982606_5396073738681382627_n

 

 

Το πρώτο συμπέρασμα γα ένα κορίτσι που βλέπεις να φωτογραφίζεται την Πέμπτη σε μια ξαπλώστρα στις Μαλδίβες και την Κυριακή σε μια πισίνα στη Μύκονο είναι ότι της αρέσουν τα ταξίδια (και ότι μπορεί να τα κάνει). Το δεύτερο συμπέρασμα, κυρίως λόγω της εναλλαγής ξαπλώστρας, κρεβατιού και καναπέ είναι ότι είναι πρωταθλήτρια της οκνηρίας. “Είμαι αρκετά τεμπέλα. Αν έχω δουλειά θα ξυπνήσω νωρίς αλλά συνήθως θα σηκωθώ κατά τις 12. Μ’ αρέσει πολύ να αράζω στο κρεβάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όχι τόσο να χουζουρεύω το πρωί όσο να περνάω αρκετή ώρα μέσα στη μέρα στο κρεβάτι. Δεν κάνω πολλές δουλειές στο σπίτι, βάζω συχνά άλλο κόσμο να κάνει τις δουλειές μου και αν με αφήσεις σε μια ξαπλώστρα, μπορώ να περάσω πάρα πολλές ώρες σε αυτή. Δεν θα πω ψέμματα ότι δεν είμαι τεμπέλα γιατί θα γελάνε οι φίλοι κι οι γνωστοί μου με τα ψέμματά μου”.

 

10484725_408599532620802_3914399327712778202_n

 

Μιλάει για το πώς της αρέσει να αράζει όλη μέρα αγκαλιάζοντας ένα μεγάλο μαξιλάρι. Αν δεν κάναμε συνέντευξη εκείνη την ώρα είμαι σίγουρος ότι θα είχε ξαπλώσει στον καναπέ χαζεύοντας instagram. Στην ντουλάπα όμως του σπιτιού της μου έδειξε ένα project που είχε καιρό στο μυαλό και τώρα φαίνεται να το βάζει κανονικά μπροστά. “Ετοιμάζω μια κολεξιόν με ρούχα υψηλής ραπτικής. Θέλω πολύ να προλάβω την εβδομάδα μόδας στο Βερολίνο αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα τα καταφέρω. Όποτε όμως και να είναι έτοιμη, είναι κάτι που θέλω πολύ να κάνω. Το είχα αφήσει για κάποιο καιρό μετά τις σπουδές που έκανα στο Παρίσι πάνω στο σχέδιο μόδας αλλά τώρα έχω αφοσιωθεί σε αυτό”.

Το θανάσιμο αμάρτημα της αλαζονείας

 

1017710_620222118055541_336719394_n

 

Αν είναι ένα αμάρτημα στο οποίο είμαι σίγουρος ότι υποπίπτει, αυτό είναι η αλαζονεία. Την οποία δεδομένα της έχτισε ο κόσμος γύρω της παρά η ίδια. Ακόμα κι αν τα ανδρικά περιοδικά έχουν πεθάνει, είναι δεκάδες οι φωτογράφοι που της ζητούσαν αυτά τα χρόνια να την φωτογραφίσουν. Το σίγουρο είναι ότι εκείνη ξέρει πολύ καλά τα όριά της. “Είμαι πάρα πολύ ρεαλίστρια για τον εαυτό μου, την εμφάνισή μου και το πώς μπορεί να με βλέπει κάποιος. Μπορώ σίγουρα να κερδίσω κάποια πράγματα που κάποιος άλλος δεν θα κέρδιζε αλλά κάθε κοπέλα μπορεί να το καταφέρει αυτό. Βοηθάει η εμφάνιση αλλά έχει κυρίως να κάνει με τον χαρακτήρα. Θεωρώ ότι έχω γενικά τον τρόπο να κερδίζω τους ανθρώπους, ακόμα κι αν έχω καταφέρει να έχω αρκετούς εχθρούς”.